GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Vogelnest verwijderen Deventer

Wij verwijderen uw vogelnesten!

Vogelnest verwijderen Deventer

Vogelnest verwijderen Deventer? Wilt u een vogelnest laten verwijderen? Schoorsteenveger Deventer helpt u graag!

Het komt vaak voor dat vogels uw huis gebruiken voor een vogelnest. We verwijderen regelmatig vogelnesten onder de dakgoot, de dakpannen, of onder de zonnepanelen.

Daarnaast zien wij regelmatig vogelnesten in schoorstenen. Dit is erg gevaarlijk omdat het een schoorsteenbrand kan veroorzaken. Een dergelijke brand kan veel schade aanrichten.

Wilt u uw vogelnest verwijderen Deventer. Neem dan nu contact op via 0570 202 187.

Gevaren door vogelnesten

De gevaren door vogelnesten bestaan vooral uit het risico op een schoorsteenbrand. Vogelnesten vergroten de kans op brand aanzienlijk doordat nesten gebouwd worden van brandbaar materiaal. Vogels gebruiken takjes, bladeren, maar ook stukjes stof en plastic. Dit kan zorgen voor brand op het moment dat de haard of kachel dan aan gaat.

Een vogelnest kan ook zorgen voor een verstopping in het rookkanaal. Hierdoor kan de rook niet goed weg naar buiten. Dit is erg gevaarlijk want dit kan leiden tot een koolmonoxidevergiftiging.

Heeft u een vogelnest die u wilt laten verwijderen? Wij helpen u graag! Neem gerust contact op met Schoorsteenveger Deventer op 0570 202 187.

Twijfels over of u te maken heeft met een vogelnest?

Heeft u twijfels of er een vogelnest in uw schoorsteen zit? Aarzel dan niet om uw schoorsteen te laten inspecteren. Zo weet u zeker dat er niks in brand vliegt wanneer u de haard of kachel aansteekt.

Tijdens een schoorsteen inspectie brengt onze schoorsteenveger de staat van uw schoorsteen in kaart. Wij inspecteren visueel of met een camera om te zien of er binnen in de schoorsteen een nest of een andere vorm van schade bevindt.

Een schone schoorsteen vliegt niet zomaar in brand en draagt dus bij aan uw veiligheid bij het stoken. Wij adviseren u om de schoorsteen één of twee keer per jaar te onderhouden.

Wilt u uw schoorsteen laten inspecteren om de aanwezigheid van een vogelnest uit te sluiten? Maak dan een afspraak met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187.

Verwijder vogelnesten niet zelf

Het is niet verstandig om een vogelnest in uw schoorsteen zelf te verwijderen. Vogelnesten kunnen soms wel tot 2 meter hoog worden omdat vogels graag nesten maken op oudere nesten.

Daarnaast is het in Nederland verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Er moet daarom eerst goed gekeken worden of het vogelnest nog gebruikt wordt door de vogel. Als de vogel eieren heeft gelegd mag het nest niet verwijderd worden.

Het weghalen van een vogelnest is ook af te raden omdat er veel fijnstof en roetdeeltjes bij vrijkomen. Wanneer u het nest probeert te verwijderen kunt u dit inademen wat erg slecht is voor uw luchtwegen en gezondheid. Het is daarbij voor veel mensen een lastig klus.

Wilt u een vogelnest in uw schoorsteen laten verwijderen? Of twijfelt u of er een vogelnest in het rookkanaal zit? Neem dan contact op met een collega van Schoorsteenveger Deventer door te bellen naar 0570 202 187.

Vogelnesten in schoorsteen voorkomen

U kunt vogelnesten in uw schoorsteen voorkomen door vogels geen kans te geven om een nest in het rookkanaal te bouwen.

Ervoor zorgen dat vogels niet meer in uw schoorsteen kunnen kan een hoop geld schelen aan inspecties. Voorkomen kan dus goedkoper zijn dan het verhelpen.

U kunt een vogelnest in uw schoorsteen voorkomen door een vogelrooster of een schoorsteenkap te laten plaatsen. Deze twee mogelijkheden worden hieronder afzonderlijk beschreven.

Vogelrooster/boldraadrooster plaatsen

Een boldraadrooster is een effectieve en betaalbare oplossing om vogelnesten te voorkomen. Het vogelrooster is van metaal en wordt boven in uw schoorsteen geplaatst. Hierdoor kunnen vogels uw schoorsteen niet meer in vliegen om een nest te bouwen. Een boldraadrooster kan hiermee schade aan uw schoorsteen voorkomen.

Wilt u een vogelrooster laten plaatsen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Deventer op 0570 202 187.

Schoorsteenkap plaatsen

Het plaatsen van een schoorsteenkap boven op uw schoorsteen kan ook voorkomen dat vogels in uw schoorsteen vliegen. Het zorgt daarnaast ook voor een goede bescherming tegen regen en sneeuw.

Door een goede schoorsteenkap verbetert de trek in de schoorsteen en kunnen gloeiende asdeeltjes ook niet meer ontsnappen.

Wilt u schoorsteenkap laten plaatsen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Deventer op 0570 202 187.

Regelmatig schoorsteenvegen

Als u geen vogelrooster of schoorsteenkap heeft is regelmatig schoorsteenvegen belangrijk om brand door vogelnesten te voorkomen.

Wij adviseren u om ten minste één keer per jaar een schoorsteenveger in te schakelen voor het onderhouden van uw schoorsteen. Gebruikt u uw haard of kachel vrijwel dagelijks? Dan adviseren wij u om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten kuisen.

Tijdens het schoorsteenonderhoud worden de rookkanalen geveegd en door een schoorsteen inspectie kunnen wij de staat van uw schoorsteen beoordelen.

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een vakman? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187.

Een ervaren schoorsteenveger inschakelen?

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een ervaren schoorsteenveger?Wij helpen u graag, zodat u weer veilig kunt genieten van uw haard of kachel!

Wij adviseren u om uw het rookkanaal één of meerdere keren per jaar te laten vegen. Wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, dan weet u dat het rookkanaal op een juiste manier schoongemaakt wordt. Daarnaast kan een ervaren schoorsteenveger (beginnende) gebreken in of aan uw schoorsteen herkennen.

Wilt u geholpen worden door een ervaren schoorsteenveger? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Deventer? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Deventer.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Deventer.

Werkwijze Schoorsteenveger Deventer

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Deventer op 0570 202 187.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Deventer via 0570 202 187.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Deventer

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Deventer heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Deventer

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Deventer

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Deventer nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Deventer

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Deventer mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Deventer

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button